Over De Volkskrant

De eerste editie van De Volkskrant verscheen op 2 oktober 1919. De krant richt zich sinds de jaren zestig op de hoger opgeleide lezer en wordt algemeen gezien als een, progressieve, kwaliteitskrant.

De Volkskrant besteedt naast uitgebreid actueel nieuws met duiding, ook veel aandacht aan opinie, kunst, columns, wetenschap, opvallende reportages en spraakmakende interviews. Daarmee is De Volkskrant bij uitstek de krant voor lezers die méér willen weten, achtergronden belangrijk vinden en hun eigen mening graag baseren op gefundeerde feiten.

De Volkskrant is daarnaast bekend om de bijzondere bijlagen: Vonk, Sir Edmund en de Volkskrant Magazine. Een succesvol concept want De Volkskrant bereikt dagelijks ruim 1 miljoen lezers en is daarmee de grootste kwaliteitskrant van Nederland. Een kwalificatie die onderstreept wordt door het feit dat de redactie belangrijke prijzen toegekend heeft gekregen. Zo werd de krant in 2014 onderscheiden met de ‘’Newspaper of the Year’’ award. De Volkskrant kent maar liefst vijf abonnementsvormen, van de complete gedrukte editie met alle bijlagen thuisbezorgd, tot een volledige digitale versie inclusief ‘’Topics’’, de revolutionaire digitale krant ‘’op maat’’.

Lees de Volkskrant hoe en waar u maar wilt op-alle-apparaten