logo de Volkskrant

Over de Volkskrant

De eerste editie van De Volkskrant verscheen op 2 oktober 1919. De krant richt zich sinds de jaren zestig op de hoger opgeleide lezer en wordt algemeen gezien als een, progressieve, kwaliteitskrant.

De Volkskrant besteedt naast uitgebreid actueel nieuws met duiding, ook veel aandacht aan opinie, kunst, columns, wetenschap, opvallende reportages en spraakmakende interviews. Daarmee is De Volkskrant bij uitstek de krant voor lezers die méér willen weten, achtergronden belangrijk vinden en hun eigen mening graag baseren op gefundeerde feiten.

De Volkskrant is daarnaast bekend om de bijzondere bijlagen: Vonk, Sir Edmund en de Volkskrant Magazine. Een succesvol concept want De Volkskrant bereikt dagelijks ruim 1 miljoen lezers en is daarmee de grootste kwaliteitskrant van Nederland. Een kwalificatie die onderstreept wordt door het feit dat de redactie belangrijke prijzen toegekend heeft gekregen. Zo werd de krant in 2014 onderscheiden met de ‘’Newspaper of the Year’’ award. De Volkskrant kent maar liefst vijf abonnementsvormen, van de complete gedrukte editie met alle bijlagen thuisbezorgd, tot een volledige digitale versie inclusief ‘’Topics’’, de revolutionaire digitale krant ‘’op maat’’.

 • testimonial

  Nieuws interesseert me. Ik begin de dag met de VK bij het ontbijt snel door te nemen. Veel weet ik al, want de dag ervoor lees ik de Volkskrant ochtend, lunch, avond en politieke redactie op mijn tablet. Naast mijn tablet voor VK avond heb ik dan ook tijd om de papieren krant van die dag te lezen: er blijft nog genoeg informatie over.

  Imke (67), Vrijwilliger communicatie

 • testimonial

  De Volkskrant is al 52 jaar mijn trouwe vriend die mij goed op de hoogte houdt van alles wat me interesseert en wat er speelt in de wereld. Gelukkig tegenwoordig elke dag te lezen ook als je niet thuis bent. Ik hoop dat "je" nog vele jaren mijn vriend blijft.

  Arnold (70), Gepensioneerd

 • testimonial

  Eén van de zaken van zelfstandig worden is je eigen keuzes maken en niet die van je ouders klakkeloos onderschrijven. Daarom voor mij geen Volkskrant toen ik op mijzelf ging wonen. Drie andere kranten geprobeerd, maar na twee maanden terug naar De Volkskrant. Na 46 kritische jaren nog steeds voor mij de nummer één.

  Chris (69), Voormalig docent UvA

de krant van vandaag

De krant van vandaag

Wilt u deze krant vandaag al helemaal lezen?
Word nu abonnee, maak uw login aan en lees vandaag al op uw PC. Of download de app en lees direct overal op uw smartphone of tablet!